Förstasidan Regler Dresscode Om… Biljetter Galleri
2016-11-22

SOLIDARITETSUTTALANDE MED ANLEDNING AV HATBROTT OCH SKADEGÖRELSE MOT BDSM COMMUNITY STOCKHOLM

Dekadance är en kulturförening som liksom många andra aktörer på BDSMF-scenen i Stockholm och Sverige verkar för en liberal och tillåtande syn på sexualitet. Det är därför djupt besvärande att ta del av beskedet att BDSM Community Stockholm (BCS) efter upprepade inbrott och vandaliseringar har tvingats säga upp sin lokal i Sätra i södra Stockholm.

BCS har varit utsatta för liknande incidenter under en längre tid och även om vi är många andra aktörer som hittills har varit mer eller mindre förskonade från denna typ av angrepp så är detta något som angår hela kinkykommunityt: friheten att utan våld, hot eller kränkning få uttrycka sig och frodas i sin sexualitet är ingen föreningsspecifik värdering utan en grundläggande princip som ska omfatta oss alla.

Föreningen Dekadance ställer sig i solidaritet med BDSM Community Stockholm och alla andra som drabbas av hot och hat på grund av att de är öppna med sin identitet. Denna typ av förtryck är inte och får aldrig vara accepterat.

Kinkykommunityt har länge levt efter devisen "Your Kink Is Not My Kink But Your Kink Is OK" – dags för resterande samhälle att haka på trenden.

 

Läs mer  på Darkside

Copyright © Dekadance